menu

Китайски народен университет / Renmin University of China – 中国人民大学

Обща средна оценка на университета

View ratings
Оценка:

0/10

Учебен процес и преподаватели ( 0 )
Битови условия/общежитие ( 0 )
Университетска материална база ( 0 )
Оценка на Пекин като град за живеене ( 0 )

Информация за университета

Адрес: 59 Zhongguancun St, Haidian, Beijing, China
Телефон: +86 10 6251 1083
Капацитет: 18,998 (Декември 2006); Повече от 1 160 чуждестранни студенти
Основан през: 1937
Глобално класиране: извън топ 500 на света (2013)
Класиране за Китай: 13-то място (2014)


Китайският народен университет е елитен китайски университет, пряко подчинен на Министерство на образованието. Той е създаден през 1937 г. и има дълга история. На 3-ти октомври 1950 г. официално започва да се нарича „Китайски народен университет“. Намира се в Хайдиен – в Пекин, точно в центъра на „Университетския район“.

Китайският народен университет е известен държавен университет с високо равнище на преподаването и изследванията в областта на хуманитарните, обществените и управленческите науки.

В Китайския народен университет има 8500 студенти, обучаващи се в степен бакалавър, и 10000 в степен магистър и докторанти. В университета учат и много чуждестранни студенти – около 800 души. Към университета са създадени 14 центъра за след-докторска специализация, 74 звена за подготовка на докторанти, 97 звена с магистърски програми и 25 елитни звена в национален мащаб. В момента университетът разполага с повече от 1300 преподаватели, 400 професори, и 360 научни ръководители на докторанти.

Университетската библиотека е модерно учреждение, с повече от 2.5 милиона книги и списания.

Китайският народен университет обръща голямо внимание на международните контакти и сътрудничество. Особено през последните десет години, международният му авторитет се повишава много и започва нов кръг подем на международните контакти и сътрудничество. Понастоящем Китайският народен университет има установени връзки на сътрудничество с повече от 100 висши училища от 30 страни и райони в света.

В университета също се провеждат редица конференции на високо равнище, и много известни учени и икономисти са чели лекции в него.

Възпитаниците на Китайския народен университет (中国人民大学) са специалисти с добра подготовка по различни професии. Те се приемат много добре на конкурси за работни места в Китайската народна република.

Alex Alexi

Снимки на кампуса и общежитията

Видео клипове за университета

Китайски народен университет / Renmin University of China – 中国人民大学 Китайски народен университет / Renmin University of China – 中国人民大学 Китайски народен университет / Renmin University of China – 中国人民大学

Този университет все още няма оценка. Оценете го първи!

Добавете Вашата оценка за университета:


Go to top

Молим тези от вас, които вече са живели и са преминали обучение в Китай, да споделят опита си, като попълнят информацията за съответния университет. Предварително благодарим!

ЗАТВОРИ Х